Program Kierowania Bezpieczeństwem Pożywienia

System Zarządzania Bezpieczeństwem Pożywienia 22000 wyznacza ramy skutecznego kierowania organizacji w odcinku bezpieczeństwa pożywienia. Certyfikat został urzędowo uznany i opiera się na stanowiących przepisach ISO.

windykacja
Zamierzeniem certyfikacji jest pokazanie, że firma posiada realizowaną porządną bazę systemu > witryna internetowa zarządzania bezpieczeństwem pożywienia w każdym punkcie, w którym wymagane jest spełnienie najwyższych norm klienta i użytkownika.
Obecnie, system FSSC 22000 posiada ponad 100 licencjonowanych jednostek certyfikujących i ponad 1500 audytorów na całym świecie. Zamierzeniem systemu jest zapewnienie wiary konsumentów do dostaw bezpiecznej pokarmów i napojów.
Obecnie, żeby nawiązać współpracę z międzynarodowymi koncernami spożywczymi żądane jest efektywne kierowanie procedurami, zagrożeniami żywności, również funkcjonować zgodnie z najważniejszymi praktykami dotyczącymi czystości wyrobów. Aby to wykazać organizacje poddają się niezależnej diagnostyce w ramach standardu FSSC 22000 opierającej się na wymaganiach normy ISO 22000:2005.
fssc 22000

Autor: John Fischer
Źródło: http://www.flickr.com
Certyfikat – zobacz – IFS był do tej pory ważną częścią naszego systemu zawiadywania jakością. Od niedawna wymienia go standard FSCC 2200, który coraz to bardziej zyskuje na randze na scenie międzynarodowej.

Certyfikat Systemu Bezpieczeństwa Żywności pozostał opracowany dla wszelakich producentów w łańcuchu dostaw pożywienia, przy procesie wytwórczości towarów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego z krótkim, jak i dłuższym terminem przydatności do spożycia. Skonstruowany został także dla wszelkich dodatków, witamin, bio-kultur, za wyjątkiem procesów powstawania opakowań żywności.